steson goes Florida !

villa-perikelen

We hebben in twee dagen tijd al een heleboel beleefd !!! Eerst maar het verhaal van de villa....

We vertrokken zondagochtend uit Jensen Beach met gelukkig beter weer.... Ik heb dus die mooie murals (muurschilderingen) op de foto gekregen, echt kunst (die murals dan hè) !

We reden vervolgens door een slaapstadje waar de pauwen het straatbeeld vulden, heel apart.....

In Cocoa Beach hebben we uitgekeken naar een mooie plek om te staan tijdens de lancering en we zijn vervolgens naar Cape Canaveral gereden. Daar bleek de toegang erg duur te zijn en tickets voor de lancering zo nodig nog duurder, dus besloten we om door te rijden naar Titusville. Daar hadden we een parkeerplaats gevonden die echt perfect leek voor de lancering om te kijken !

Vervolgens reden we naar Orlando om in te checken in de villa, heel nieuwsgierig natuurlijk want we wisten nog niet waar we kwamen ! We waren er om half 2 en we konden pas om 4 uur inchecken.... Ja, wat nu ! Na een half uurtje rondhangen voor een plaza hadden we een folder met plattegrond bemachtigd en besloten we om naar International Drive te rijden. Aan die weg zitten de grote parken en nog wat andere bezienswaardigheden, zoals Ripley's believe it or not en een huis op zijn kop, een soort Villa Volta dus. Het was een hele mooie weg om te rijden en we weten nu ook meteen waar we moeten zijn voor Sea World en Universal.

Om 4 uur hebben we ingecheckt, kregen de code mee voor het sleutelkastje die naast de deur van de villa hangt, en we reden er meteen naar toe ! Nou ja, eerst bij de Publix de boodschappen gehaald voor de hele week met vlees, melk en eieren enz. Wel makkelijk dat die dichtbij zit. Steve moest nog even kiezen uit wat chips.

Onze villa is in de wijk Sandy Ridge en ligt onder Orlando in Davenport. De wijk zag er heel mooi uit en onze villa bleek in een doodlopende straat aan het einde te zijn !! Heel gaaf, want we hebben geen overburen en naast ons schijnt leeg te zijn op het eerste gezicht, dus we zitten echt helemaal vrij. Het adres is 255 Ridgemont Ct. De code van het sleutelkastje meteen ingetoetst en..... NIETS !

En maar proberen en proberen, heeft me twee vingernagels gekost !!! Ik bellen met het kantoor. Of we wel goed de nummertjes intoetsen en het knopje ‘open' moet je naar beneden drukken en naar je toe trekken. Nou, wat we ook probeerden, het leverde alleen maar frustratie op !! We stonden vanaf half 6 voor de deur en uiteindelijk kwam om 8 uur een dame langs die kennelijk de moedersleutel had. Door de telefoon werd al gezegd dat, als zij voor niks zou komen en het dus aan ons lag dat het kastje niet open ging, dat wij dan voor de kosten opdraaiden. De frustries werden dus alsmaar groter !! Gelukkig had de beveiliger van de wijk het ook al geprobeerd en was het hem ook niet gelukt. De dame in kwestie kwam hoogst geïrriteerd uit haar auto, het was kennelijk haar enige dag vrij en ze had een uur gereden. Wij waren ondertussen overgegaan naar de gemoedstoestand: gelaten over je heen laten gaan, ook al stonden we met vlees, melk en eieren in 30 graden......

Afijn, de dame kwam er ook niet in en boven alles: de moedersleutel paste niet en de deurknop was kapot. Ze moest een andere sleutel gaan halen en dat was 15 minuten rijden. Kon er ook nog wel bij !!! In ieder geval worden er zeker geen kosten in rekening gebracht...... In de tussentijd kwam ineens Patrick the Locksmit ! Oké, waar komt hij dan ineens vandaan ??? We begrepen er uit dat de Engelse eigenaren van de villa inmiddels ook op de hoogte waren en het zeer vervelend vonden. Tja, kopen we niks voor..... De sleutelmaker kwam uiteindelijk door de garagedeur binnen !!! Na 10 minuten kwam de dame ook weer terug met een sleutel die wel paste !! Lang verhaal, maar in het kort waren we na ruim 4 uur pas binnen, was de melk warm, kunnen we hopelijk het vlees redden en de eieren zien we wel !!

In de villa: PRACHTIG !!! Enorm luxe en ingericht voor 6 personen. Grote flatscreen, aardig HiFi-setje en een compleet ingerichte keuken met grote Amerikaanse koelkast en zo'n leuke food-dispenser in de gootsteen.... Het zwembad valt ook niet tegen en helemaal overdekt met gaas tegen vliegend gespuis ! In de maanden mei en juni zit Florida vol met de ‘love-bugs'. Dit zijn zwarte vliegende soort torren die in deze maanden paren en dus aan elkaar gekoppeld zitten.

Boven moesten we een moeilijke keuze maken welke slaapkamer het zou worden. Het werd die met het grootste bed en TV! En we hebben 3 badkamers....

Ik heb de koffer maar gelaten, we waren echt moe en we moesten om half 5 er weer uit voor de lancering. Maar dat alles in het volgende verhaal !!!

Reacties

Reacties

gloria & Karel

25e Mei 2011:- Happy Birthday Sonja. Wij wensen jou een geweldige verjaardag. Woensdag zou ze komen met die pui? Hebt zelf gebeld erover! Vingers gekruist! Misschien een goede omen, op jouw verjaardag? Jullie horen het wel van ons. Wat een pech, zegt met de villa! Hopelijk dat alles nu normaal gaat voor jullie, de tijd vliegt (when you are having fun)!! ha! ha! Liefs & een dikke knuffel & zoen voor jouw verjaardag! Groetjes aan Steve. xxx Ma & Karel

stephen en sonja

Lieve Karel & Gloria !!
Bedankt voor de felicitatie, op het moment van dit schrijven is het hier 24 mei 17:30 uur..... Dus nee, ik maak je envelop nog niet open !!
Ik hoop inderdaad dat 25 mei 2011 dan maar een goede dag wordt voor de pui ! Eén ding scheelt: de oude is er al uit ;-)

Liefs en kus

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Hamba